Dermapen–terapia cu microace

Dermapen este un dispozitiv medical de ultimă generație, folosit în cabinetele de dermatologie, care se prezintă sub forma unui stilou, ce utilizeaza capete detașabile, de unică folosință, prevăzute cu 12 microace.Când dispozitivul este conectat la sursa de energie, aceste ace oscilează foarte rapid și pătrund în piele la o adâncime care poate fi presetată în funcție de scopul urmărit și zona care trebuie tratată, cu o viteză care, de asemenea, poate fi presetată.

Cum acționează Dermapen?

Dermapen este folosit pentru a întinde, ridică și întineri pielea. Este eficient în reducerea liniilor fine și a ridurilor, vergeturilor, cicatricilor chirurgicale și acneei. Fracționarea cu microace sau terapia prin inducția de colagen utilizează ace pentru a străpunge pielea într-un mod controlat și precis.

Mimând mecanismul traumei, prin penetrarea pielii se activează mecanisme interne naturale de reparare a pielii. Ele induc o producție crescută a colagenului, ceea ce determină umplerea din interior a cicatricilor deprimate, a ridurilor fine și îmbunătățirea texturii pielii. Concomitent, prin penetrarea acelor, se creează canale fine în piele, astfel încât se favorizează absorbția în proporție de aproximativ 80% a substanțelor active aplicate pe piele (seruri cu vitamina C, creme cu acid hialuronic, substanțe depigmentante, etc).

Acest mic dispozitiv medical produce aceleași efecte cu ale laserului fracțional, dar fără riscul de hiper sau hipopigmentare, datorită faptului că nu implică reacții termice (căldură).S-a dovedit, de asemenea, mult mai eficient decât majoritatea procedurilor de microdermoabraziune și peelingurilor chimice.

Când este indicat Dermapen?

Dermapen se folosește pentru:

  • Reîntinerirea tenului – diminuează ridurile, conferă pielii elasticitate și suport
  • Diminuarea petelor de la nivelul feței, cum ar fi melasma, lentigine sau modificări pigmentare postinflamatorii
  • Îmbunătățirea aspectului cicatricilor postacnee, dar și postoperatorii sau de altă natură
  • Tratamentul acneei
  • Diminuarea porilor dilatați
  • Îmbunătățirea aspectului vergeturilor
  • Diminuarea cearcănelor

 

Procedură este dureroasă?

Tratamentul este nedureros și pentru majoritatea afecțiunilor nu este necesară anestezie locală.

Ce efecte secundare pot apărea în urma procedurii?

Efectele secundare care pot apărea sunt nesemnificative. Este vorba de mici puncte de sângerare tranzitorii și o senzație de uscăciune la nivelul zonei tratate. Comparativ cu alte tratamente de întinerire a pielii, Dermapen este sigur pentru orice tip de piele, se realizează într-un timp scurt și presupune un disconfort minim.

Cât durează o ședință cu Dermapen?

O ședință durează aproximativ 20 de minute. În funcție de ceea ce vrem să îmbunătățim, sunt necesare între 3 și 6 ședințe de tratament.

Imediat după tratamentul cu Dermapen, pielea este roșie, astfel încât nu se recomandă participarea la evenimente sociale în ziua în care s-a realizat procedura. De asemenea, în aceeași zi, sunt interzise activitățile care implică expunerea la intemperii, precum cele de curățenie casnică. Nu se recomandă nici aplicarea de produse cosmetice pe pielea tratată.

Începând din prima zi post-procedură, se pot aplica produsele cosmetice obișnuite. Este recomandată evitarea expunerii la soare și fotoprotecție cu creme sau spray-uri cu factor de protecție solară 50+, timp de minim 10 zile. În următoarele zile, este posibil să apară o descuamare fină a pielii, care poate fi mascată prin aplicarea produselor de machiaj.